butwhy

Giftstruma, graves sjukdom. Den kan vända upp och ner på ett helt liv. Det har synnerligen brutit ner mitt liv till en allt sämre tillvaro.

Det är för stora glapp

Kategori: giftstruma

Ja om man är arbetslös och sjukskriven så får du bara vara det om det inte finns ett enda typ av arbete du kan utföra på arbetsmarknaden. Det räcker inte med att du inte kan jobba som truckförare om du har utbildning till det. Du måste också vara oförmögen att jobba som städare, skoputsare, telefonförsäljare, jordgubbsplockare med mera arbeten utan större krav på utbildning.

MEN

För den som är arbetslös och får stämpla så kommer konflikten när Försäkringskassan rannsakat alla möjligheter och hittat att de tycker du KAN plocka jordgubbar. Då ska du friskskrivas. Tror du du får stämpla då om du inte hittar ett jobb som jordgubbsplockare?

NEJ det får du INTE!

För a-kassan kräver tvärtom mot Försäkringskassan att du ska vara så frisk att du kan ta vilket jobb som helst som du har kompetens till på arbetsmarknaden. Annars får du inte stämpla. Då står du ju inte till arbetsmarknadens förfogande.

Motsägelsefullt... Motbjudande.

Sverige 2013 - min verklighet

Kommentarer


Kommentera inlägget här: