butwhy

Giftstruma, graves sjukdom. Den kan vända upp och ner på ett helt liv. Det har synnerligen brutit ner mitt liv till en allt sämre tillvaro.

Kontrollerad

Kategori: Allmänt

Bli sjuk och du förlorar inte bara pengar, socialt umgänge och din värdighet. Du förlorar också din frihet att göra det du vill, när du orkar förståss.
 
Få är så sjiuka att de inget kan någon dag i veckan. Ja, det är klart, de som ligger inför döden är ju det. Men du som är som jag, sjukskriven för en åkomma som skiftar karaktär från timme till timme. Du är kontrollerad och kan inte göra vad du vill.
 
Du får som sjukskriven till exempel inte resa utomlands utan att fråga om lov för att få behålla din sjukpenning. Även om du har ett hus i Spanien som kanske skulle bidra till ditt rehabiliterande, så måste du söka för att få lov att åka dit som sjuk.
 
Skulle du välja att åka till annan ort i Sverige, för att vila hos vänner så din börda att ta hand om hemmet minskar. Ja då kan du ju råka ut för att få en kallelse till möte och du inte kan komma. Vad tror du händer då? Om du säger att du inte kan komma för du inte kan haspla hem och sen åka tillbaka till viloplatsen?
 
Jag gissar vilt här men jag gissar att du kan få problem med din sjukersättning.
 
Självklart ska ingen semestra på bekostnad av FKs små medel, men det finns inget som är så kränkande som att känna att du inte har lov av en myndighet att röra dig fritt. Vad har jag gjort för fel för att hamna i detta fängelse? Vad är det för brottsligt i att vara sjuk?
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: