butwhy

Giftstruma, graves sjukdom. Den kan vända upp och ner på ett helt liv. Det har synnerligen brutit ner mitt liv till en allt sämre tillvaro.

No harmony

Kategori: giftstruma

Nej man får inte det. Eller inte jag i alla fall. Inte än i alla fall.
Hoppas fortfarande på en svängning till det bättre bättre så att säga. Inte som nu när man uppskattar att man orkar klippa gräset utan att storkna. Eller orkar både plocka i och ur diskmaskinen. Utan när man orkar "jobba" en hel dag utan att gå i däck.

Ja nu har jag ju inget jobb. Jag kan inte göra annat än att försöka testa mina gränser på hemmaplan. Och det går åt kan jag lova. Den som tror att ett hem man inte orkar använda, inte behöver städas. Den tror fel.
I den bästa av världar så stannade allt den dagen man blev sjuk. Men i stället ser verkligheten ut sån att när jag väl har ork, då har jag så mycket jag ligger efter med i hemmet att göra, att jag tar ut mig med städning, tvättning, diskning.

" men sluta vara så noggrann!" hör jag folk ropa.

Jag är långt från noggrann. Inte pedant alls. Men jag gillar inte att för tredje sommaren i rad se gräset växa och inte orka klippa det. Jag vill inte titta ut genom skitiga fönster. Jag vill inte laga mat i ett kök som inte är städat. Jag vill inte borsta tänderna där handfatet är orent. Eller duscha i ett badkar med ränder efter grabbens bad efter en fotbollsmatch...

Nej jag vill ha lite rent, lite fint. Men jag ser det som så, om jag inte klarar av att ta hand om hemmet på ett normalt, friskt sätt, hur ska jag då orka jobba? Hur ska jag räcka till till mer än jag inte räcker till åt i dag?

Jag önskar så jag kunde klona mig.

Huvudet snurrar. När jag tittar på den lilla rutan jag skriver i här på bloggen, så ser jag bara ett par rader. Just nu ser jag inget jag skrivit ovanför "Jag önskar jag kunde klona mig" . Och vet du. Jag minns inte ens vad jag skrev i början av den här texten...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: